Jeg har også et fagligt ben plantet solidt i et felt, der hedder klimapsykologi. Jeg er aktivt medlem af Climate Pscyhology Alliance - et britisk baseret internationalt netværk af psykologer, terapeuter, forskere og kunstnere. Her samarbejder vi om, hvordan psykologien kan bidrage til at vi handler på klimakrisen med en alvor der passer til situationen.
Klimapsykologiens grundantagelse er at menneskelig adfærd har skabt klimakrisen og at vi også har ansvaret for at mindske den og håndtere den. En mindskning af klimakrisen er fuldstændig betinget af, at vi som mennesker begynder at kigge på os selv og vores adfærd, og at vi ændrer vores adfærd. Både som enkeltindivider, i fællesskaber og på samfundsniveau.
Psykologien har gode bud på, hvorfor det langt fra er enkelt og lige ud ad landevejen at ændre adfærd og på, hvorfor mange af os rammes af handlingslammelse og afmagtsfølelser. Psykologien har også gode bud på, hvad man kan gøre for at komme ud af denne fastlåsthed og begynde at handle i fællesskab med andre mennesker.
Klimapsykologien er også optaget af de mange følelser af ubehag, angst, sorg, frustration, vrede mv, som klimakrisen kan udløse i os. Disse følelser er gennem en klimapsykologisk linse fuldstændig passende og naturlige reaktioner på en konkret og reel trussel. Det handler derfor om at udfolde og dele disse følelser med andre, fremfor at arbejde på at på dem til at forsvinde.
Jeg har skrevet bogen ”Klimapsykologi. Hvorfor vi har så svært ved at handle på klimakrisen og det, der kan hjælpe os på vej". Den udkommer 24.februar 2022 på Forlaget People's.
Derudover er jeg naturelsker, Vild have-mentor og biodiversitetsaktivist. Jeg søger på flest mulige måder at bidrage til en øget biodiversitet og er meget optaget af, hvordan vi passer godt på Jorden og alle de arter, der bebor den.